2013. szeptember 24., kedd

Máglyarakás

Ezt most nem egyedül, hanem anyával közösen készítettük. Amíg én almát pucoltam és szeleteltem, addig ő összekészítette a többi részét. Az eredmény nagyon finom lett :)

Hozzávalók:
  • 7 db zsemle
  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola tetszés szerint (nekünk elfogyott, ezért most kimaradt belőle)
  • 7 tojás
  • alma tetszés szerint (attól függ ki mennyire almásan szereti)
  • 2 kanál porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
A tejben elkeverem a kristálycukrot, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, beledarabolom a zsemlét, majd jó alaposan összekeverem őket és hozzáadom a mazsolát. Kivajazott tepsibe töltöm, amire ráteszem megpucolt és vékonyra szeletelt almát. Előmelegített sütőbe teszem sülni. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a porcukrot és a baracklekvárt, hogy szép színe legyen. Amikor az alma és a tészta már megsült, a tetejére teszem a habot és addig sütöm, amíg szépen aranybarnára nem sül a  hab rajta.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, jó csapatmunka volt:) Ezt valamiért nem kedveli a családom, próbálkoztam párszor. Lehet, hogy valami más verziót kéne kipróbálnom, nem is értem, mert szerintem ez egy nagyon finom édesség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor összedolgozunk, hogy előbb végezzünk otthon. Nem értem a családodat, hogy nem lehet szeretni ezt a finomságot?

      Törlés
  2. Ezt én is imádom! Sok almával és meggyel.... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még sosem próbáltam meggyel, de ami késik nem múlik :)

      Törlés