2013. szeptember 17., kedd

Tejszínes tonhalas penne

Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető recept egyik kolléganőmtől van. Nincs hozzá szükség sok hozzávalóra, valamint egy egészséges, de tartalmas ételt kapunk. Mindenkinek ízlett itthon, úgyhogy tuti, hogy még elkészítem. 

Hozzávalók:
  • 50 dkg penne tészta
  • 32 dkg tonhal (natúr vagy olajos)
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, bors, vegeta, szerecsendió
  • közepes fej vöröshagyma
A tésztához a vizet felteszem forrni, teszek bele sót, vegetát és pár csepp olajat, ha már forr beleteszem a tésztát és készre főzöm. Közben kibontom a tonhal konzervet, ha olajosat vettem, akkor az olajat leöntöm róla egy edénybe, ha nem akkor teszünk egy kevés olajat az edénybe, amelyen üvegesre pirítom a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Hozzáadom az összetört tonhalat és átmelegítem a vöröshagymás olajon, majd hozzáadom a főzőtejszínt és ízesítem borssal, sóval, szerecsendióval. Mihelyt felforrt és kellően sűrűsödött a tonhalas szósz leveszem a tűzhelyről és összekeverem a már megfőtt és lecsöpögtetett pennével.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése