2013. december 4., szerda

Kókuszos kiflik - SAD 20. fordulójára

Úgy gondoltam, hogy két legyet ütök egy csapásra ezzel a süteménnyel. Ugyanis erre a receptre Juditkánál találtam rá és ezzel szeretnék jelentkezni a játékára. Miközben készítettem eszembe jutott, hogy ez az aprósütemény simán alkalmas gasztroajándéknak is, tehát ezzel szeretnék jelentkezni az Ági által meghirdetett SAD 20. fordulójára. Remélem elfogadják mindketten a nevezésemet.
Ezek a kiflik egyébként nagyon finomak, puhák és omlósak, ízlik is a családnak és pusztítják rendesen :) Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!

 Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg Rama
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • vaníliás porcukor a hempergetéshez és/vagy csokimáz (csokoládé+étolaj)
A száraz hozzávalókat összevegyítem és elmorzsolom benne a margarint, majd hozzáadom a tojásokat és alaposan összegyúrom. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem legalább fél órára. (Én reggel munka előtt legyúrtam a tésztát és miután hazaértem a munkából álltam neki a formázásnak és sütésnek.) Kb. 2 dkg-os golyókat formázok, amiket kifli alakúra sodrok. Sütőpapíros tepsibe teszem, majd pedig előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt egyik felét vaníliás porcukorba forgatom, másik felének a végeit pedig vízgőz felett megolvasztott csokoládéba mártom.



6 megjegyzés:

  1. Ó, de jó ez a süti is! Már másodjára böngésztem végig a blogodat a Blogkóstoló végett, de nem árulom a befutót (vagy befutókat?), legyen meglepi. Hétvégére fogom megsütni, majd értesítelek, ha közzétettem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Kíváncsian várom, hogy mi nyerte el a tetszésedet a receptjeim közül. Még elég kezdetleges a blog, talán idővel belejövök :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszenek, én is imádom a kókuszt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy tetszik! Egy próbát megér, mert isteni!

      Törlés
  3. Milyen kis csinoskák lettek a kiflik! :) Látszik rajtuk, hogy finomak. :)

    VálaszTörlés