2014. október 18., szombat

Ananászos muffin

Imádom az ananászt és múltkor nagyon olcsón tudtam konzervet venni, úgyhogy abból készült ez a fincsi muffin. Bátran ajánlom bárkinek. 

Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál ananász ízű aroma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl ananászlé
  • csipet só
  • ízlés szerint ananász
A margarint a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojást, az ananász ízű aromát és a sót. Amikor már sima az állaga hozzáadom a sütőporos lisztet és az ananászlét, majd elkeverem.
Kapszlikba töltöm, megszórom ananásszal és megsütöm.



6 megjegyzés:

  1. Guszta , nagyon finom lehet! Ananászt én is szeretem ilyen aromát még nem láttam. Érdemes lenne kipróbálni finom lehet a gyümölccsel!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon biztatóan hangzik! Friss ananászból talán még jobb lehet.. :-P :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem van magam eltette ananászbefőttem. Egyszer kipróbálom vele ezt a muffint.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem az ananászt. De olyan ízű aroma? Hol kapható? Lehet láttam már?, de nem rémlik. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen!
    Éva és Csilla én a Coop-ban vettem az ananász ízű aromát, zöld kupakos, Szilas, ha jól emlékszem.
    Teller-cake friss ananászból biztosan finomabb vagy Marisz saját ananászbefőttjével! :)

    VálaszTörlés
  6. Az ananász nagy kedvencem. Biztos muffinban is szeretném. :) Próbáltad már a liofilizált ananászt? Hihetetlen, de pont olyan finom, mint a jóféle friss ananász.

    VálaszTörlés