Már van fent a blogon egy mézes krémes recept, de ez teljesen más sütemény. Anyai nagymamámtól van a recept és nagy örömömre nem telhet el úgy húsvét vagy karácsony, hogy ne készítse el nekünk. Nagyon finom sütemény, bátran ajánlom mindenkinek!
Mama ennek a dupláját szokta készíteni téglalap alakúan, csak én most lefeleztem az arányokat és minitortává varázsoltam.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 7 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 0,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál kakaó
Krémhez:
- 2 dl tej
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 db tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 1/2 tábla tortabevonó (felesben szoktam ét- és tejcsokival csinálni)
- 1 evőkanál étolaj
A tésztához vízgőz felett a tojást, a cukrot, a mézet és a vajat a tejben megolvasztom. Ezután a liszttel, a szódabikarbónával, fahéjjal és a kakaóval összegyúrom, négy cipót formázok belőle, majd pedig vajas-lisztes tortaforma tetejére kinyújtva megsütöm a négy lapot rövid idő alatt.
A krémhez a tejben a vaníliás cukrot, a lisztet, a kristálycukrot és a tojás sárgáját sűrűre főzöm. Ha kihűlt, akkor a habosra kevert porcukros margarinhoz adom és egynemű krémmé keverem.
Megtöltöm a három lapot a krémmel, a tetejét pedig bevonom vízgőz felett elkészített csokimázzal.
Nagyon jól néz ki guszta! Nagyon finom lehet olyan kipróbálósnak nézem:-)) Ha tudnád mennyi mindent beterveztem már , egyszer csak elkészül minden?:-))
VálaszTörlésNálunk Anyósom szokta készíteni, mi is szeretjük, mert igazán fincsi édesség .)
VálaszTörlésA legfinomabb a nagyi féle mézes krémes. :) Bármikor megtudnám enni.
VálaszTörlésNagyon guszta :))
VálaszTörlésJujj, de gyönyörűűűű...ide egy nagy szeletet! :-))
VálaszTörlésHa mama-féle recept, akkor csak jó lehet:-) Ráadásul jól is néz ki minitortakánt!
VálaszTörlésHűű, de jól néz ki! :) A mézes krémesnek nem lehet ellenállni.
VálaszTörlés