2015. február 24., kedd

Baracklekváros-vaníliapudingos piskóta

Remélem nem én vagyok az első és az utolsó, aki nekiáll valaminek és nem az sül ki a végén belőle, amit tervezett elsőre. Gondoltam sütök egy piskótát, amiből majd készítek valami finomságot, hát, amire átgondoltam, hogy lekváros tekercset kéne belőle készítenem teljesen kihűlt, így amikor próbáltam volna feltekerni széttört. Hát, ilyenkor legyen okos az ember lánya és próbáljon meg valamit kitalálni, ez pedig a következő édesség lett.
Teljes egészében nem tudtam lefotózni, mert mire feleszméltem már hiányzott a fele :)

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • baracklekvár
  • 1/2 liter tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a  6 evőkanál cukrot, a tojássárgáját, a 1/2 csomag sütőporral elkevert  lisztet és a citromlevet. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm és előremelegített sütőben megsütöm. 
Ha kihűlt a piskóta megkenem baracklekvárral, apró darabokra vágom, majd beleteszem egy pitéstálba. A pudingot szokásos módon elkészítem és ha már jó sűrű akkor a piskótára öntöm, hagyom megdermedni és már szeletelhető is.



3 megjegyzés:

  1. Sokszor az ilyen "balesetekből" lesznek a legjobb fogások ;)

    VálaszTörlés
  2. Hiába, egy igazi konyhatündéren nem fog ki semmi és senki... :-)))

    VálaszTörlés
  3. Biza nem mindig sikerül minden úgy ahogy eltervezzük, de talán jobb is így, mert ilyenkor születnek az ehhez a piskótához hasonló finomságok. :)

    VálaszTörlés