Hétfőn megláttam az egyik kolléganőmnél ezt az egyszerű, de fantasztikus ételt. Úgyhogy úgy döntöttem kipróbálom. Nem csalódtam benne, a végeredmény nagyon jó lett. Rizzsel tálalva nagyszerű.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál liszt
- 0,5 liter tej
- reszelt sajt
- bors, só, vegeta, szerecsendió
A brokkolit rózsákra szedem és sós, vegetás vízben megfőzöm. Közben elkészítem a besamel mártás. A margarint megolvasztom, ráteszem a lisztet és kézi habverővel keverem, ha már szép a színe, akkor hozzáadom a forró tejet, szerecsendiót, borsot és sűrűre főzöm. Ha a brokkoli megfőtt leszűröm és egy kivajazott jénai edénybe leteszem, ráöntöm a besamel mártást, megszórom reszelt sajttal és addig sütöm előmelegített sütőben, amíg szépen rá nem olvad a sajt és szép színe nem lesz.
Megvárom míg kihűl és rizzsel tálalom.
Megvárom míg kihűl és rizzsel tálalom.
Érdekes recept. Finom lehet :)
VálaszTörlésÉn brokkoliimádó vagyok. Ez nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésNekem is jöhet! ;-)))
VálaszTörlésA brokkoli a többi káposztafélével ellentétben nyerő a gyerekek körében, így tesztelni fogom rajtuk! :-)
VálaszTörlésCsajok küldök nektek egy kóstolót :)
VálaszTörlés