2015. február 14., szombat

Kókuszos máktorta (gluténmentes)

Ezt a finomságot tegnap estére készítettem Nyuszifülnek, mivel imádja a mákos édességeket, a kókusz meg passzolt a főételhez. 
A receptet egyik kolléganőmtől kaptam, aki gluténérzékeny és kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy süti liszt nélkül, a végeredmény szerintem finomra sikeredett.

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 9 dkg darált mák
  • 4,5 dkg kókuszreszelék


Krémhez:

  • 1 dl habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1/2 narancs reszelt héja és leve
+ételfesték a díszítéshez


A tésztához a tojásokat szétválasztom és a fehérjéket kemény habbá verem. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd a két masszát óvatosan fakanállal összeforgatom. Ezt követően fakanállal óvatosan összekeverem a darált mákot és a kókuszreszeléket az előbbi masszával. Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem és hagyom kihűlni.
A habtejszínt a krémhez kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, majd a vaníliás cukrot, a végén pedig a mascarponét, a narancs reszelt héját és levét. Ezzel a krémmel bevonom kívülről a süteményt, egy-két kanálnyit félreteszek, ételfestékkel színezem és díszítem a tortát.




3 megjegyzés:

  1. Remek tortát készítettél! :) Micsoda különleges párosítás! A mák és a kókuszreszelék együtt, hm.... különleges jó lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Aranyos tortát készítettél és biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés