Erre a finomságra is Márti blogján találtam rá amikor a keresgéltem recepteket és nem hagyhattam ki. Nagyon finom lett és tényleg egyszerű! :) A recepten csak kicsit módosítottam, köszönöm szépen Márti! :)
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
"Kültakaró":
- 2 db alma
- 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
- kevés vaj
"Nedves rész":
- 3/4 bögre kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 pohár kefír
- 0,5 dl étolaj
- fahéj, mézeskalács fűszerkeverék
"Száraz rész":
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
A tortaformát kikenem margarinnal és megszórom a kristálycukorral az alját és az oldalát, mintha kilisztezném a formát.
Az almát megpucolom, kiszedem a magházát és felszeletelem. Az almaszeletekkel kirakom a tortaforma alját úgy, hogy valamennyire fedjék egymást.
A cukrokat a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi "nedves" részt, a végére hagyom az olajat, majd ha jól kikevertem hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Nem kell teljesen simára keverni.
A masszát ráöntöm a szeletelt almákra és előmelegített sütőben megsütöm.
Egyszerű, finom és még látványos is, szuper! :-)
VálaszTörlésA gyors és látványos receptek mindig jól jönnek :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet és valóban egyszerű:) Még egy kis fahéjat is szórnék rá , majd ha elkészítem.
VálaszTörlésEgyszerű, s nagyszerű! :) Finom!
VálaszTörlés