A 22. Blogkóstolónak háziasszonyi teendőit ebben a fordulóban Bogi, a Vöröskaktusz blog írója látja el, aki ebben a fordulóban, egy eddig számomra ismeretlen oldalt, Márti hogymegtudjuknézni blogját sorsolta ki. Márti oldalát böngészve szinte azonnal megakadt a szemem a legegyszerűbb és legcsokoládésabb kefires sütemény receptjén, hiszen nagyon csábítóan hangzott. A végén kiderült, hogy nem csak hangzatos, de isteni sütemény! Köszönöm szépen a receptet Márti! (Egy kicsit módosítottam rajta, és fél adagban készítettem el, így most az én verziómat írom le.)
Hozzávalók (20*30-as tepsihez):
nedves hozzávalók:
- 1 bögre cukor (fele kristály, fele barna)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1/2 pohár kefír
- 1/2 pohár natúr joghurt
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
száraz anyagok:
- 1,5 bögre liszt
- 1/2 bögre kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
töltelék:
- 1 zacskó csokoládés pudingpor
- 1 csapott evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma
tetejére:
- 1 doboz kandírozott narancshéj
Sűrűre főzöm a pudingot a hozzávalókból és kihűtöm.
A cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot habosra keverem kézi robotgéppel, majd hozzáadom a többi nedves hozzávalót is. Egy külön tálba összeöntöm a száraz a hozzávalókat és egy fakanál segítségével óvatos mozdulatokkal a nedves részhez dolgozom. Az így kapott masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm, majd beleszaggatom a kihűlt pudingot és megszórom kandírozott narancshéjjal, majd pedig 220 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Jól fest és biztos remek az íze is :)
VálaszTörlésCsábító !!!
VálaszTörlésImádom a csokis sütiket! :) Ezt szeretném nagyon! :)
VálaszTörlésBitang jól néz ki, azt meg kell hagyni! :-)
VálaszTörlés