És igen, megint zabkeksz, de ha egyszer nem bírom megunni? Bármivel variálható és olyan finom! :)
1. tál:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg zabpehely
- 1 csipet só
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó Dunakavics
2. tál:
- 25 dkg olvasztott margarin
- 8 dkg barna cukor
- 6 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát, majd fél órára hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem púpozott kávéskanállal, úgy hogy kb. akkora távolság legyen köztük, mint a süti mérete. Kb. 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Kár, hogy a sütéstől a dunakavics színei eltűntek, de az ízük biztos nagyon finom :)
VálaszTörlésA hétvégén én is valami zabkekszet tervezek .... újra. :D Ugyan nekem nincs dunakavicsom (hú, nem is tudom mikor ettem utoljára), de szívesen megkóstolnám, biztosan nagyon finom ez a keksz verzió is. :)
VálaszTörlésEgyet értek minden szavaddal, főleg hogy mi is sül éppen a sütőmben??... Zabkeksz! :-DD
VálaszTörlésÉn is próbáltam már, igaz muffinba téve, elszíntelenedtek, de ettől függetlenül mennyei lehet a kekszed, nagyon szépek! :)
VálaszTörlés