2015. április 28., kedd

Virslis tészta

Egyszerű, finom és gyors. Az alaprecept még egy régi újságból való, de azóta már fejlesztettük a receptet :)

Hozzávalók:

  • 3 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • víz
  • 2-3 evőkanál sűrített paradicsom
  • ketchup
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom, vegeta, pirospaprika
  • egy csomag tészta

Először felteszem a vegetás, pár csepp olajos vizet, és ha már forr, beleteszem a tésztát. Közben a hagymát megpucolom és apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Szórok rá egy kevés pirospaprikát, felöntöm vízzel. Hozzáadom a ketchupot, a sűrített paradicsomot, majd fűszerezem oregánóval, kakukkfűvel és bazsalikommal. Hagyom  hogy felforrjon a szósz és hozzáadom a felkarikázott virslit. Csak annyit hagyom a szószban, hogy megfőjön. Ha már jó a virsli és megfőtt a tészta is, akkor összekeverem őket. 
Simán is fogyasztható, vagy akár reszelt sajttal.





3 megjegyzés: