2016. augusztus 18., csütörtök

Tök krémleves

Annyi mindenből lehet krémlevest készíteni, akkor tökből miért ne lehetne? Már untam a folytonos tökfőzeléket és rántott tököt, így megpróbálkoztam vele. Nagyon finom lett! Nyuszifül repetázott is belőle! :)



Hozzávalók:
  • 1 db közepes tök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db közepes krumpli
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 7 dl húsleveslé (ha nincs akkor 7 dl víz + húsleves kocka)
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés kapor
A tököt megpucolom, eltávolítom a magházát és felkockázom, a krumplit és a hagymát szintén megpucolom, felkockázom. Az olajon megpirítom a hagymát, ha már szép üveges, akkor leveszem a tűzhelyről hozzáadom a tök és krumplikockákat, jól összekeverem, majd pedig a húsleveslét. Addig főzöm, amíg a zöldségek teljesen megfőnek. Ha már megfőttek, akkor leveszem a tűzhelyről, botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a főzőtejszínt és a kaprot, majd addig, amíg nem rottyan egyet újra visszateszem a tűzhelyre.
Mi most levesgyönggyel ettük, de lehet pirított kenyérkockákkal vagy krutonnal is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése