Anyukámtól tanultam a főzelék elkészítését, szerintem nagyon finom így és szerencsére Nyuszifülnek is ízlik :)
Hozzávalók:
- 1 db tök
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- víz
- kapor
- liszt
- tejföl
1.) A tököt meghámozom, legyalulom és egy tálban gyengén megsózom, majd állni hagyom. vagy
2.) Előveszem a lefagyasztott tököt. :)
A hagymát megpucolom, apróra vágom és olajon megfonnyasztom, félrehúzom és pirospaprikát teszek bele, összekeverem. Ha most gyalultam a tököt, akkor kinyomom a levét és a hagymára teszem, ha fagyasztottat használok, akkor csak ráteszem a hagymára. Felengedem vízzel, hogy ellepje, megsózom. Ha már forr és megfőtt a tök, akkor habarást készítek a lisztből és tejfölből (a mennyiség attól függ, hogy mennyire szeretné sűrűre az ember). Azért, hogy ne legyen csomós a főzelék, veszek ki a forró vízből pár merőkanálnyit, a habarással jól összekeverem, majd a fazekat leveszem a tűzről és folyamatos kevergetés mellett szépen csurgatva hozzáadom a habarást. A végén a feldarabolt kaprot teszem a főzelékbe és újra felforralom a tűzhelyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése