2016. augusztus 3., szerda

Sajtos hús

Még nagyon régen egy rokonunknál ettünk ilyen husit, azóta imádom! Hogy mi az igazi neve nem tudjuk, mi csak sajtos húsnak hívjuk :)
Szerintem hasábkrumplival és kukorica salátával a legfinomabb :)

Hozzávalók:

  • csirkemell vagy bármilyen rántani való sertéshús
  • tojás
  • liszt
  • 30 dkg trappista sajt
  • kocka margarin
  • só, vegeta
  • 2 dl tejföl

A jénai tálat először is kivajazom. A húst felszeletelem, kikloffolom, sózom. Egy tálba lisztet készítek elő, egy másikban pedig felütöm és felverem a tojásokat, reszelek bele kb 10 dkg sajtot és teszek bele egy kis vegetát. A hússzeleteket először beleforgatom a lisztbe, majd a sajtos tojásba, ezt követően egyenként a jénai tálba teszem a hússzeleteket jó szorosan egymás mellé. A tejfölbe beleütök egy tojást, összekeverem és ezt a masszát ráöntöm a hús tetejére. Megszórom az egészet a maradék reszelt sajttal, vajdarabkákat teszek rá és előmelegített sütőben megsütöm.



1 megjegyzés: