Még nagyon régen egy rokonunknál ettünk ilyen husit, azóta imádom! Hogy mi az igazi neve nem tudjuk, mi csak sajtos húsnak hívjuk :)
Szerintem hasábkrumplival és kukorica salátával a legfinomabb :)
- csirkemell vagy bármilyen rántani való sertéshús
- tojás
- liszt
- 30 dkg trappista sajt
- kocka margarin
- só, vegeta
- 2 dl tejföl
A jénai tálat először is kivajazom. A húst felszeletelem, kikloffolom, sózom. Egy tálba lisztet készítek elő, egy másikban pedig felütöm és felverem a tojásokat, reszelek bele kb 10 dkg sajtot és teszek bele egy kis vegetát. A hússzeleteket először beleforgatom a lisztbe, majd a sajtos tojásba, ezt követően egyenként a jénai tálba teszem a hússzeleteket jó szorosan egymás mellé. A tejfölbe beleütök egy tojást, összekeverem és ezt a masszát ráöntöm a hús tetejére. Megszórom az egészet a maradék reszelt sajttal, vajdarabkákat teszek rá és előmelegített sütőben megsütöm.
Nagyon guszta és igen jól hangzik ez a recept finom lehet!
VálaszTörlés