Sógornőmtől kaptam málnát, anyósomtól meg körtét, fellapoztam a kedvenc sütis könyvemet és rátaláltam erre a receptre. Nagyon finom lett a végeredmény, a család pillanatok alatt felfalta.
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 2-3 csík citromhéj
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál méz
- 4 egész szegfűszeg
- 5 nagy hámozott, kicsutkázott, felnegyedelt körte
- 10 dkg vaj
- 1/4 bögre cukor
- 4 db lágyan felvert tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 12 dkg málna
- szitált porcukor a tálaláshoz
A vajat és a cukrot habosra keverem, apránként hozzákeverem a tojást, a sütőporral elkevert lisztet és a vanília aromát. A 25 cm-es átmérőjű pités tálat kikenem vajjal és szépen elrendezem rajta a körteszeleteket. Megszórom málnával, egy keveset azért hagyok díszítésre. Rákanalazom a gyümölcsökre a tésztát és 25-30 percig sütöm, amíg tapintással szilárdnak nem érzem. Ezalatt a félretett főzőlevet addig forralom, amíg kb. 4-5 evőkanálnyi marad belőle. A sütőt 230 fokra felcsavarom. A megmaradt főzőlevet a torta tejére kanalazom és visszateszem további 5 percre a sütőbe, hogy szép aranybarna legyen.
Hagyom kicsit kihűlni, majd megszórom porcukorral és a maradék málnával díszítem.
Nagyon szaftosnak tűnik. Körte és málna - jaj de szeretem:))
VálaszTörlésEgyáltalán nem száraz és nagyon puha a tésztája. Csak ajánlani tudom. Érdemes kipróbálni.
TörlésMézescitromoskörtésmálnás:-)
VálaszTörlésMilyen jól hangzik és milyen finom lehetett...
Köszönöm! Jól hangzik és tényleg nagyon finom volt.
TörlésKipróbálós, nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Próbáljad ki bátran, nem fogsz benne csalódni! :)
Törlés