Anya kolléganőjétől kaptunk őszibarackot. Mivel már régóta szemezgettem ezzel a pitével a süteményes könyvemben volt alkalmam, hogy megsüssem. Nagyon finom lett, úgyhogy szerintem máskor is készítek.
Hozzávalók (17x29 cm-es tálhoz):
- 8 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 40 dkg meghámozott, kimagozott őszibarack
A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, végül a tojások fehérjéből felvert kemény habot. Óvatosan összekeverem. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe töltöm. A kimagozott, meghámozott kb. negyedekre vágott őszibarackokat egyenletesen elosztom a tetején és előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése