2013. augusztus 4., vasárnap

Almás francia desszert

Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? egyik adásában láttam egy könnyű és gyors francia édességet, amin kicsit változtattam és az alábbi sütemény lett belőle.

Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 3 dl + 1/2 dl tej
  • 12 dkg + 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 +1 teáskanál fahéj
  • 12 db kicsi alma (kb. akkorák voltak, mint egy barack)
A tojásokat a 3 dl tejjel, 12 dkg cukorral és a liszttel kikeverem és palacsinta tészta szerű anyagot kell, hogy kapjak belőle. A kivajazott pités tálba kb. fél centiméternyit töltök és beteszem 5-10 percre az előmelegített  180 fokos sütőbe és hagyom kicsit megsülni. Kiveszem és ráteszem a felszeletelt almákat, majd ráöntöm a maradék palacsinta tésztát. Beteszem sülni és kb. 15 perc után kiveszem és ráöntöm a 1/2 dl tejben elkevert 3 evőkanál cukor és 1 teáskanál fahéj keverékét. További 15 percig sütöm még, kiveszem és még melegen megszórom egy kevés vaníliás cukorral.


2 megjegyzés: