2013. szeptember 1., vasárnap

Túrós lepény

Ezt is a munkahelyemre sütöttem névnapom alkalmából a héten és nagy sikert aratott a kollégáim körében. A receptet anyósomtól kaptam és gyakran készíti el ezt a süteményt a család nagy örömére. :)


Hozzávalók (24x35-ös tepsihez):
Tésztához:
  • 1/2 kg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor
  • tejföl
Túrós réteghez:
  • 3 db tojás fehérjéje
  • 1/2 kg túró
  • 2 db citrom reszelt héja és az egyik leve
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
+ lekvár tetszés szerint (én szedret és epret használtam)

A tészta hozzávalóit összegyúrom és három lapot nyújtok ki belőle. A tepsit kibélelem sütőpapírral és belehelyezem az első lapot úgy, hogy legyen egy kis pereme. Vastagon megkenem lekvárral és ráhelyezem a második lapot. A túrós réteghez a hozzávalókat összekeverem és elosztom a második réteg tésztán. Lefedem  a harmadik lappal és 30-40 percig előmelegített sütőben megsütöm.
Ha kihűlt megszórom vaníliás porcukorral és szeletelem.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, imádom a túrós sütiket. Anyukám sok túróslepényt sütött, de lekvárral sosem, egyszer majd kipróbálom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, mert a lekvár nagyon jó kis ízt ad a túró mellé :)

      Törlés
  2. Nem ismertem ezt a sütit, de jól néz ki, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Valóban finom volt és laktató is :)

      Törlés
  3. Nagyon guszta és igen finom lehet! Tetszik nagyon a recept! Utólag is boldog névnapot kívánok , gondolom munkatársaid biztos hamar elkapkodták a sütidet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hát, elég gyorsan elfogyott :)

      Törlés