Egyik kedves kolléganőm hozott múlt héten kóstolóba ebből a kalácsból, mivel nagyon ízlett azonnal elkértem a receptet és ma meg is sütöttem. Kicsit variáltam a pudingon, mert eredetileg étcsokissal és vaníliással kellett volna megtöltenem a gombócokat, de mivel nem volt itthon, ezért választottam a tiramisusat és epreset. Dupla tölteléket készítettem hozzá, úgyhogy a receptet aszerint írom most le nektek.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 47 dkg liszt
- 2 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
- 1 csapott teáskanál só
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1,7 dl tej
- 8 dkg margarin
- 1 tasak tiramisu ízű pudingpor
- 1 tasak eper ízű pudingpor
- 2x3,5 dl tej
- 2x3 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 evőkanál tej
A tésztát lisztezett gyúródeszkán újra átgyúrom és megfelezem. A tészta egyik felét 8 egyenlő részre vágom és enyhén kinyújtom. A tésztadarabokat megtöltöm eper ízű pudinggal és gombócokat formázok belőle, majd körbe rakom őket sütőpapírral bélelt tepsiben. A tészta másik felét 16 egyenlő részre osztom és azokat is enyhén kinyújtom, majd megtöltöm őket a tiramisu ízű pudinggal és pici gombócokat formázok belőlük, ebből 8 gombóc a körön belülre, 8 a körön kívülre kerül. Legalább 15 percig letakarva meleg helyen pihentetem a tésztát, majd pedig a tojás és tej keverékével lekenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 160 fokon 30-35 perc alatt megsütöm.
Igen guszta és nagyon finom lehet így megtöltve!
VálaszTörlésIsteni! Érdemes kipróbálni! :)
TörlésNagyon ötletes, mutatós, és ráadásul még igen finom is lehet! :)
VálaszTörlésKöszi! Próbáljad ki, biztos nálatok is sikere lenne :)
TörlésTetszik :)
VálaszTörlésKöszi! :) Variálható több fajta puding ízesítéssel, úgyhogy sosem kell kétszer egyformát sütni :)
TörlésA nagyik mindig is tudták mi a finom:)
VálaszTörlésa tiramisu pudinggal nagyon fincsi lehet, de az epres is kiváló választás mellé.
Épp ma vettem kókuszos pudingport.
Kókuszos pudingot még nem is láttam! Pár hete banánosat szereztem be, mert én eddig még olyat sem láttam a közeli kisboltunkban.
Törlés