Igaz, hogy janka kovács azt kérte tőlünk, hogy ha lehet, akkor a karácsony szellemében készítsük el finomságainkat, de nekem kapásból eszembe jutott az, hogy biztos most is tele leszünk finomabbnál finomabb ételekkel, mint karácsonykor. Ami után valljuk be őszintén az ember - ahogy végig kóstolja a rokonoknál abban a három napban a teljes menüt - a végén már szinte könyörög, hogy csak húst ne kelljen megint ennie. Karácsony után én legalábbis mindig valami tésztára vagy főzelékre vágyom, hogy a gyomrom kicsit regenerálódjon. Éppen ezért választottam ezt az ételt Erikától, hogy a gyomrunkat ne terhelje le. A végeredmény nagyon finom lett, egy kicsit azonban változtattam a recepten.
Hozzávalók:
- 1/2 kg spenót
- 1/2 kg rövidcső tészta
- 1 csomag mozzarella (Lidl-ben vettem)
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanálnyi olaj
- 5+5 gerezd fokhagyma (mert mi szeretjük, ha valami nagyon fokhagymás)
- só, szerecsendió
Szeretjük a spenótos ételeket, kipróbálandó. :)
VálaszTörlésMegéri kipróbálni, mert nagyon jó! :)
TörlésKedvencünk a spenótos tészta:) Bizony karácsonykor 3 nap alatt meg akarunk kóstolni mindent, a végén már mindenkinek elege van, jól jön egy ilyen könnyű kis tészta utána:)
VálaszTörlésLátom akkor nem egyedül vagyok így az ünnepekkor :)
TörlésEzt a tésztát én is szívesen megenném :)
VálaszTörlésLegközelebb postázok belőle egy adagot :)
TörlésEz nagyon fincsi!!! Be is vetem a családnál. :))
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert nemcsak finom, de egészséges is! :)
Törlés