A receptet még korábban kaptam az egyik kolléganőmtől, szinte minden karácsonykor elkészítem otthon és főbb ünnepekre, mert nagyon finom és szeretjük. A tészta fincsi és puha, szerintem nincs olyan, akinek ne nyerné el a tetszését.
A tésztához:
- 38 dkg liszt
- 1 kocka Rama (25 dkg)
- 10 dkg porcukor
- 1/4 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 1 dkg kakaó
- kevés fahéj
A krémhez:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl víz
- 1 kocka Rama (25 dkg)
- 8 dkg porcukor
- 2 dkg kakaó
A tetejére:
- 1/2 tábla étcsoki ízű tortabevonó
- 1/2 tábla tejcsoki ízű tortabevonó
- 2-3 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, lisztezett felületen kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és előmelegített sütőben megsütöm.
A pudingport a vízben sűrű krémmé főzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot és egynemű krémmé keverem. A krémet habzsákba töltöm és csillagcsővel rányomom a korongok felére, majd pedig ráteszem a tetejüket.
Vízgőz felett megolvasztom a tortabevonókat az olajjal és rákenem az islerek tetejére, hagyom egy kicsit dermedni őket.
Ó ezt én is tudnám nagyon szeretni! Étcsokisból kérnék:-))
VálaszTörlésLegközelebb postázok párat! :)
TörlésIgazán hívogatóan néznek ki :D
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésBár én lekvárral szeretem igazán, azért guríthatnál erre párat... ;-))
VálaszTörlésÉn is szeretem lekvárral töltve is, de a fahéjas tésztához ez a csokikrém mennyei! :)
TörlésEz aztán a dupla élvezet!! :) Imádom az islert!
VálaszTörlésKöszönöm! Csupa csokis édességek mindig jól jönnek! :)
TörlésIgaz, hogy én még csak lekvárosan kóstoltam, de ezzel a csokikrémmel nagyon guszta sütiket készítettél:)
VálaszTörlésKöszönöm! Érdemes kipróbálni, mert isteni! :)
Törlés