Most, hogy napjaimat tanulással töltöm, mellette pedig egy szigorú diétát követek lassan két hete, régebbi süteményeket posztolok, amiket még azelőtt készítettem, hogy elkezdtem volna a blogomat. A legközelebbi sütemény készítésem előreláthatólag a kisebbik tesóm szülinapi tortája lesz.
Ezt a receptet 6 éve kaptam az egyik volt kolléganőmtől és még abban az évben elkészítettem Nyuszifülnek születésnapjára, utána évben pedig a nagyobbik öcsémnek. Kérlek titeket, hogy tekintsetek el az apró hibáktól, amik a torták díszítésében vannak, mert ezeket még nagyon kezdő koromban készítettem. Akkoriban kezdtem el örömömet lelni a sütésben és vállaltam, hogy a családban ezentúl minden szülinapi tortát én szeretnék elkészíteni, valamint lassan elkezdtem átvenni anyától az ünnepi sütéseket is, hogy rá csak a főzések háruljanak (bár abból is igyekszem kivenni a részemet).
Most a Nyuszifülnek szánt nagy szívformához való adagot írom le nektek.
A piskótához:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Túrós krémhez:
- 25 dkg túró
- 7 dkg cukor
- 3 dl felvert Hulala habtejszín
Lila réteghez:
- 2 dl felvert Hulala habtejszín
- 2 evőkanál áfonyalekvár
+ áfonyalekvár a piskóta kenéséhez
A 7 db tojásból a szokásos módon elkészítem a piskótát. Ha kihűlt, kettévágom és az alsó lapot jó vastagon megkenem áfonyalekvárral. A túrós krémhez felverem a tejszínhabot, hozzáadom a túrót és a cukrot és alaposan összekeverem őket, a krém nagy részét rákenem az áfonyalekváros rétegre és csak annyit hagyok, amennyi az oldalának a bevonásához szükséges. Ráteszem a felső piskótát, befonom a torta oldalát a maradék túrós krémmel. A habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom az áfonyalekvárt és összekeverem. A krémet habzsákba töltöm és úgy viszem fel a torta tetejére, majd a maradékkal az oldalát díszítem.
Ez pedig az öcsémnek készített torta, csak 5 tojásos piskótából és másfajta díszítéssel. Itt nem hagytam a túrós krémből az oldalára, hanem teljesen az áfonyás krémmel vontam be a tortát és nem habzsákkal, hanem csak szimplán bevontam vele.
Igazán finom lehet, főleg az áfonyalekvár-réteggel!
VálaszTörlésNagyon feldobja az áfonyalekvár, teljesen passzol a túróhoz és kiegészíti :)
TörlésSok sikert a tanuláshoz és kitartást a diétához! :)
VálaszTörlésLátszik a tortán, hogy milyen finom lehet. :)
Igyekszem kitartani, de néha nagyon nehéz! Legközelebb postázok belőle! :)
TörlésHmmm...csábító az a szeletkép, gyönyörű sárga a piskóta. :-P Kitartás a tanuláshoz, hajrá! :)
VálaszTörlésFriss falusi tojást szoktam általában kapni és abból szoktam sütni :) Remélem hamarosan megtérül a sok tanulás :)
Törlés