Ezt a receptet még régebben, ha jól emlékszem valamelyik Meglepetésből vágtam ki, mert nagyon megtetszett. Most, hogy elkészítettem bebizonyosodott, hogy igazam van, a banán és csoki fantasztikus párost alkotnak!
A recept szerint egy pitéstálnyi finomság jönne ki, de nekem még lett belőle egy kicsi jénai tálnyi is :)
Hozzávalók (27 cm-es pitéstálhoz és 17 cm-es jénai tálhoz):
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg tejföl
- 20 dkg olvasztott csokoládé (10 dkg tej, 10 dkg ét)
+banán (mérettől függően 3-4 db)
A tészta hozzávalóit a tojás kivételével egy tálban kézzel összemorzsolom, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrom. Lisztezett felületen kinyújtom és a kivajazott piteformába teszem. Úgy vágom le a maradék tésztát, hogy a perem felső részéig érjen, mert sütés közben összébb fog ugrani a tészta. Ha marad még tészta (nekem ugye maradt), akkor azt kisebb tálba tesszük ugyanúgy. Megszurkálom a tészta alját villával és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütöm.
A csokoládékat vízgőz felett megolvasztom. Közben egy másik, nagyobb edényben a krém többi hozzávalóját vízgőz felett összeolvasztom és, ha már minden elolvadt benne, akkor hozzáadom az olvasztott csokit. Amikor már teljesen sima a krém, akkor szépen megtöltöm vele a megsült tésztát. 1-2 órára hűtőbe teszem hűlni, majd pedig szelelt banánkarikákkal díszítem.
Nagyon jól fest :D
VálaszTörlésAki szereti a banánt, annak bizony nagyon finom tud lenni. ;)
VálaszTörlésAmi banános, az csak finom lehet! :)
VálaszTörlésFinom lehet :))
VálaszTörlésKöszönöm! Bátran ajánlom bárkinek, mert nagyon finom! :)
VálaszTörlésA banán-csoki mindig klassz páros! Jól tetted, hogy eltetted a receptet, nagyon finom lehet...
VálaszTörlésNekem is annyi ilyen régi receptem van újságokból összegyűjtve... valamelyik már van 30 éves is. Látszik, hogy már gyerekkoromban is érdekelt a gasztronómia. :)