Ezzel a finomsággal elértem az utolsó kipróbált recepthez Zsuzsa blogjáról. Nagyon szeretem a Jó reggelt! kekszet, azért is gondoltam, hogy kipróbálom ennek a házi változatát, amikor megláttam a receptet Zsuzsánál. Nem csalódtam ebben sem! Most is bebizonyosodott, hogy a házi mindig finomabb, mint a bolti. Köszönöm szépen a receptet!
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg margarin
- 7 dkg barna cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 3 evőkanál zabpehely
- 4 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 evőkanál darabolt csokoládé
A csokoládé és a vörös áfonya kivételével összegyúrom a többi hozzávalót, amiből linzerszerű tésztát kell kapnom. Ha már összeállt a tészta, akkor hozzáadom az áfonyát és a csokit és összedolgozom vele. Hasábbá formázom, nejlon zacskóba teszem és fél órára a fagyasztóba rakom. A megfagyott tésztát éles késsel vékonyan felszeletelem és sütőpapíros tepsibe helyezem, majd pedig 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm.
Gyönyörűek lettek, köszönöm! Dobj egy képet a fb-on IldiKOKKI-nak is, hiszen őt is illeti a dicsőség. :-)
VálaszTörlésNagyon szép és igen finom lehet! Áfonyám nincs, de szerinted aszalt szilvával is kivitelezhető?
VálaszTörlésDe szuper! Ezt a receptet elmentem, mert nagyon szeretem a kekszeket. Köszi :)
VálaszTörlésBiztos nagyon fincsi, jó ötlet!
VálaszTörlésNálunk is nagyon kelendők az ilyesfajta kekszek, úgy hogy viszem én is a receptet. ;)
VálaszTörlésNagyon finom! :)
VálaszTörlésEzt a sütit én is kinéztem annak idején Zsuzsánál, de még nem jutottam odáig, hogy elkészítsem. Pedig kihagyhatatlannak tűnik nálad is:-)
VálaszTörlésKöszönöm, szerintem is fincsi és bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek! :)
VálaszTörlésZsuzsa elküldtem Ildinek a képet :)
Mindenféle házi kekszet imádunk. Ez is remek lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Marisz!
VálaszTörlésÉva: bármilyen aszalt gyümölccsel elkészíthető, csak nekem áfonyám volt otthon :)