Chef Vikinél bukkantam rá erre a fánk receptre, azonnal tudtam, hogy nekem találták ki. Elkészítettem és fantasztikus reggeli kerekedett ki belőle! Köszönöm szépen a receptet! :)
- 2 db banán
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 14 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- késhegyni őrölt fahéj
- olaj a sütéshez
A tojás fehérjét kemény habbá verem. A banánt villával összetöröm, majd hozzákeverem a tojás sárgáját, a sót és a cukrokat. Alaposan elkeverem, a végén pedig óvatosan hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat és a felvert tojáshabot. Az állaga hígabb nokedli tésztához hasonló lesz.
Forró és bő olajba egy kanállal beleadagolom a tésztát, ami szétterül és felfújódik egy kicsit, pár perec alatt megsül.
Szuper, igen különleges lehet. De most nem irigykedem,mert anyósom szalagos fánkot sütött ebédre... :-)
VálaszTörlésEz csak finom lehet :)
VálaszTörlésImádom a banánt. :) Ez csak finom lehet! :)
VálaszTörlésRemek kombinációnak hangzik :)
VálaszTörlés:-))
VálaszTörlésDe örülök, hogy ízlett Nektek is :-)
Ilyet még sosem ettem, de biztos szeretném. :)
VálaszTörlés