2015. január 7., szerda

Vörös áfonyás-csokis muffin

Imádom az aszalt vörös áfonyát és mostanában mindenbe teszek, legyen az zabkása, keksz vagy akár muffin. :)

 Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál csokis meggyes aroma
  • aszalt vörös áfonya

A margarint és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a tojást és a sót. Amikor már sima az állaga hozzáadom a sütőporos lisztet, kakaót, csokis meggyes aromát és a vizet, majd alaposan elkeverem. Kapszlikba töltöm, megszórom a tetejüket az aszalt vörös áfonyával és előmelegített sütőben megsütöm.



6 megjegyzés:

  1. A vörös áfonya nálunk sem marad meg sokáig:-) Fincsi muffinokba rejtetted!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek! Kérnék én is :)

    VálaszTörlés
  3. A vörös áfonya nálunk is rövid életű. :) Nagyon szépek lettek a muffinok! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom a vörös áfonyát + a csokit is, úgyhogy ezek kis muffinok nekem való finomságok. :) Nagyon guszta fotókat készítettél róluk.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kívántatják magukat, jó lenne most ebéd utánra. :)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem nincs olyan, akinek ne nyerné el tetszését :) Legközelebb postázok párat nektek :)

    VálaszTörlés