Amikor pár napja megláttam Okkinál ennek a fincsi süteménynek a receptjét azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom fehérjefelhasználás miatt, mert maradt a fánkból :) Úgyhogy ma megsütöttem és jelentem, hogy a végeredmény fincsi, a maradék pedig tökéletes lesz holnap reggelire. :) A receptet szinte teljesen követtem, egy picit variáltam a tészta rétegezésnél, meg nem volt itthon citrom.
Köszönöm szépen a receptet Okki!! :)
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg tejcsokoládé
A tojások fehérjét a sóval lassú fokozaton verni kezdem, majd amikor már félkemény a hab, akkor kanalanként adagolva és közben alaposan összekeverve addig verem, amíg kemény nem lesz a hab. Ezt követően beleforgatom a sütőporos lisztet, majd a diót. Kiveszek 4 kanállal a tésztából. A többi tésztának kb. felét kenyérformába öntöm. A kivett tésztához hozzáadom a vízgőz felett megolvasztott csokit, alaposan összekeverem, majd a tésztán eloszlatom és ráöntöm a maradék tésztát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütöm.
Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett nektek is! :) Nagyon szép lett, jó is lenne egy-két szelet tízóraira. ;)
VálaszTörlésJól néz ki, finom lehet! :)
VálaszTörlésNagyszerű sütemény, bátran ajánlom bárkinek! :)
VálaszTörlés