Amikor elkezdtem megtanulni a sütés rejtelmeit, ezt a kuglófot elsők között próbáltam ki az egyszerűsége miatt. Nagyon szerettem, nem is értem, hogy miért maradt ki évekig az elkészítése, de most megtaláltam a receptet és elkészítettem. Ugyanolyan jó, mint régen és amikor sül, finom citromos illat lengi be a konyhát :)
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db citrom reszelt héja és 1/2 citrom leve
- 4 db tojás
- 24 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Mázhoz:
- Kb. 8-10 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromok reszelt héjával és az egyik fél citrom levével habosra keverem, majd egyesével elkezdem hozzáadni a tojást úgy, hogy közben minden egyes tojásnál alaposan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Egy pici olajjal kikenem a szilikonformát, majd eloszlatom benne a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm.
Ha kihűlt szépen kifordítom a formából, összekeverem a máz hozzávalóit és rácsorgatom a kuglófra.
Annyira szép lett! :) Vágsz nekem belőle egy-két szeletet? :)
VálaszTörlésCitromosan mindig minden jöhet, fincsi és nagyon jól fest!
VálaszTörlésDe szép kuglóf! Én egyszer sütöttem, de nem sikerült valami jól. Próbálkozom :)
VálaszTörlésA citrommáz nálam is nagy kedvenc:) - szép és formás kuglóf.
VálaszTörlésA citromos sütiket én is nagyon szeretem! Milyen formás kuglófformád van, nagyon szép lett benne a süti!
VálaszTörlésKöszönöm, legközelebb teszek félre mindenkinek :) ;)
VálaszTörlésPont a citromos kuglóf az, amit a legjobban szeretek a kuglófok közül. Szívesen megennék belőle egy-két-három szeletet. :)
VálaszTörlés