2015. január 19., hétfő

Citromos kuglóf

Amikor elkezdtem megtanulni a sütés rejtelmeit, ezt a kuglófot elsők között próbáltam ki az egyszerűsége miatt. Nagyon szerettem, nem is értem, hogy miért maradt ki évekig az elkészítése, de most megtaláltam a receptet és elkészítettem. Ugyanolyan jó, mint régen és amikor sül, finom citromos illat lengi be a konyhát :)

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom reszelt héja és 1/2 citrom leve
  • 4 db tojás
  • 24 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor


Mázhoz:

  • Kb. 8-10 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromok reszelt héjával és az egyik fél citrom levével habosra keverem, majd egyesével elkezdem hozzáadni a tojást úgy, hogy közben minden egyes tojásnál alaposan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet. Egy pici olajjal kikenem a szilikonformát, majd eloszlatom benne a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm.
Ha kihűlt szépen kifordítom a formából, összekeverem a máz hozzávalóit és rácsorgatom a kuglófra.



7 megjegyzés:

  1. Annyira szép lett! :) Vágsz nekem belőle egy-két szeletet? :)

    VálaszTörlés
  2. Citromosan mindig minden jöhet, fincsi és nagyon jól fest!

    VálaszTörlés
  3. De szép kuglóf! Én egyszer sütöttem, de nem sikerült valami jól. Próbálkozom :)

    VálaszTörlés
  4. A citrommáz nálam is nagy kedvenc:) - szép és formás kuglóf.

    VálaszTörlés
  5. A citromos sütiket én is nagyon szeretem! Milyen formás kuglófformád van, nagyon szép lett benne a süti!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, legközelebb teszek félre mindenkinek :) ;)

    VálaszTörlés
  7. Pont a citromos kuglóf az, amit a legjobban szeretek a kuglófok közül. Szívesen megennék belőle egy-két-három szeletet. :)

    VálaszTörlés