2015. április 9., csütörtök

Dunakavicsos zabkeksz

És igen, megint zabkeksz, de ha egyszer nem bírom megunni? Bármivel variálható és olyan finom! :)

Hozzávalók:
1. tál:
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó Dunakavics


2. tál:
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 8 dkg barna cukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás

A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát, majd  fél órára hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem púpozott kávéskanállal, úgy hogy kb. akkora távolság legyen köztük, mint a süti mérete. Kb. 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. 



4 megjegyzés:

  1. Kár, hogy a sütéstől a dunakavics színei eltűntek, de az ízük biztos nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  2. A hétvégén én is valami zabkekszet tervezek .... újra. :D Ugyan nekem nincs dunakavicsom (hú, nem is tudom mikor ettem utoljára), de szívesen megkóstolnám, biztosan nagyon finom ez a keksz verzió is. :)

    VálaszTörlés
  3. Egyet értek minden szavaddal, főleg hogy mi is sül éppen a sütőmben??... Zabkeksz! :-DD

    VálaszTörlés
  4. Én is próbáltam már, igaz muffinba téve, elszíntelenedtek, de ettől függetlenül mennyei lehet a kekszed, nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés