Ezzel a finomsággal leptem meg anyát anyák napjára és nagyon elégedett volt a végeredménnyel, ahogy mindenki itthon. A narancshab könnyű a zabpelyhes narancsos tésztán, igazi finomság.
Boldog anyák napját minden édesanyának!
Tésztához
- 12 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 5 púpos evőkanál zabpehely
- 1 db narancs leve (1,5 dl)
- 1/2 csomag sütőpor
Narancshabhoz:
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 1 db narancs reszelt héja és a fél leve
+kandírozott narancs a tetejére
A margarint a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojást és a sót. Amikor már sima az állaga hozzáadom a sütőporos lisztet és a narancs levét, majd végül a zabpelyhet.
Kapszlikba töltöm és előmelegített sütőben megsütöm.
A habtejszínt a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, a mascarponét, majd végül a narancs levét és reszelt héját. Habzsákba töltöm a krémet és a kihűlt muffinokra adagolom és megszórom kandírozott naranccsal.
Remélem a lányaim majd engem is meglepnek pár év múlva valami hasonlóval... :-)
VálaszTörlésCsodás muffinok sok habbal! :)
VálaszTörlésDe szépek a kis "tortácskák"! És az a nagy csokor gyöngyvirág... hogy illatozhat!
VálaszTörlésElhiszem, hogy anyukád örült, gyönyörű finomságokat készített az ügyes lánya! :)
VálaszTörlés