2015. május 3., vasárnap

Zabpelyhes narancshabos muffin

Ezzel a finomsággal leptem meg anyát anyák napjára és nagyon elégedett volt a végeredménnyel, ahogy mindenki itthon. A narancshab könnyű a zabpelyhes narancsos tésztán, igazi finomság.

Boldog anyák napját minden édesanyának!

 Hozzávalók:
Tésztához
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 5 púpos evőkanál zabpehely
  • 1 db narancs leve (1,5 dl)
  • 1/2 csomag sütőpor
Narancshabhoz:
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db narancs reszelt héja és a fél leve

+kandírozott narancs a tetejére


A margarint a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojást és a sót. Amikor már sima az állaga hozzáadom a sütőporos lisztet és a narancs levét, majd végül a zabpelyhet. 
Kapszlikba töltöm és előmelegített sütőben megsütöm.
A habtejszínt a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, a mascarponét, majd végül a narancs levét és reszelt héját. Habzsákba töltöm a krémet és a kihűlt muffinokra adagolom és megszórom kandírozott naranccsal.




4 megjegyzés:

  1. Remélem a lányaim majd engem is meglepnek pár év múlva valami hasonlóval... :-)

    VálaszTörlés
  2. Csodás muffinok sok habbal! :)

    VálaszTörlés
  3. De szépek a kis "tortácskák"! És az a nagy csokor gyöngyvirág... hogy illatozhat!

    VálaszTörlés
  4. Elhiszem, hogy anyukád örült, gyönyörű finomságokat készített az ügyes lánya! :)

    VálaszTörlés