2015. május 28., csütörtök

Kókuszos-csokis kuglóf - SAD 32. fordulójára

A SAD 32. fordulójának háziasszonyi teendőit Zsuzsi, a Táncoló fakanál blog írója látja el, aki ezen forduló témájául a Kelt tészta művészetét választotta. Mivel szeretem a kelt tésztákat nem volt kérdés, hogy induljak-e a játékon, csak a kevés szabadidő miatt sikerült mostanra elkészülnöm ezzel a kuglóffal.
A csokis rész, nagyon jó lett, a kókuszos rész kicsit szárazabb, legközelebb biztosan jobban sikerül :)

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1-1 mokkáskanál cukor és só
  • kb. 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
A nyújtáshoz:
  • 2-3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
  • pár kanál kakaópor
  • 1 tábla csokoládé
  • kevés vaj
  • kókuszreszelék
A tésztához a tejet a kelesztőtálba töltöm, az élesztőt belemorzsolom és a cukrot, valamint a sót beleszórom, 5 percre lefedem és hagyom felfutni az élesztőt. Utána beleteszem a többi hozzávalót és alaposan összedolgozom. Kb. fél óra elteltével megkel és jó lesz a tészta.
Ha megkelt a tészta, átgyúrom és téglalap alakúra kinyújtom. A téglalapot hosszában kettévágom, az egyik tésztát megkenem kevés olvasztott vajjal és rászórom a kókuszreszeléket, majd feltekerem. A másik tésztát megszórom  kakaóporral és az egyik oldala  mentén hosszában végig rakom rajta a tábla csoki sorait, majd abból az irányból feltekerem a tésztát. A két "rudat" összetekerem egymással és kicsit kiolajozott szilikonformába  helyezem és előmelegített sütőben megsütöm.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ezzel a két ízesítéssel! Jó régen csináltam kuglófot:)

    VálaszTörlés
  2. A kókusz és a csoki jól passzol egymáshoz. Imádom a kuglófot! :) Élesztővel még nem készítettem, de már tervbe van véve nálam is.

    VálaszTörlés
  3. Ó, ez nagyon szép kuglóf ám! Csokis is, kókuszos is, imádom mindkettőt... :o)

    VálaszTörlés