2015. május 21., csütörtök

Vaníliás keksztorta - VKF. 72. fordulójára

A 72. VKF. fordulójának háziasszonyi teendőit az AranyTepsi blog írója, Andi látja el, aki nagyszerű témát talált ki: Kekszem, kekszem.... Rengeteg kekszes édességet ettem már és készített már, hiszen nagyon jó kis alapanyag, így törtem is a fejem, hogy milyen újdonságot találjak ki, amiben segítségemre volt az egyik szakácskönyvem. Az egyik receptet követtem nagy vonalakban és alkottam meg ezt a süteményt. :)


Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):

  • min. 2 csomag vaníliás vagy bármilyen omlós keksz


Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor


Tetejére:

  • 1,5 tábla csokoládé 
  • 4 evőkanál étolaj



A krémhez a pudingokat sűrűre főzöm a tejben, majd lehűtöm. A margarint és a porcukrot habosra keverem és kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot. A keksszel kirakom a kapcsos tortaforma alját, ráteszem a krém felét, arra jön még egy réteg keksz, majd a krém másik fele, majd pedig megint egy réteg keksz. A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztom és eloszlatom a torta tetején.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, reggel körbevágom egy éles késsel a karima mentén a tortát és leveszem róla a karimát.







7 megjegyzés:

  1. Kora reggel ide vagy oda, ide egy nagy szeletet! :-D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom és szép tortát készítettél! Elfogadnék most én is egy szeletet belőle:)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez mennyei. Azonnal kérem azt a szeletet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom keksztortát készítettél. :) Én is hasonlót terveztem, csak csokisat .... majd meglássuk mi lesz a végeredmény.

    VálaszTörlés