A 72. VKF. fordulójának háziasszonyi teendőit az AranyTepsi blog írója, Andi látja el, aki nagyszerű témát talált ki: Kekszem, kekszem.... Rengeteg kekszes édességet ettem már és készített már, hiszen nagyon jó kis alapanyag, így törtem is a fejem, hogy milyen újdonságot találjak ki, amiben segítségemre volt az egyik szakácskönyvem. Az egyik receptet követtem nagy vonalakban és alkottam meg ezt a süteményt. :)
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
- min. 2 csomag vaníliás vagy bármilyen omlós keksz
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1,5 tábla csokoládé
- 4 evőkanál étolaj
A krémhez a pudingokat sűrűre főzöm a tejben, majd lehűtöm. A margarint és a porcukrot habosra keverem és kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot. A keksszel kirakom a kapcsos tortaforma alját, ráteszem a krém felét, arra jön még egy réteg keksz, majd a krém másik fele, majd pedig megint egy réteg keksz. A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztom és eloszlatom a torta tetején.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, reggel körbevágom egy éles késsel a karima mentén a tortát és leveszem róla a karimát.
Kora reggel ide vagy oda, ide egy nagy szeletet! :-D
VálaszTörlésNagyon finom és szép tortát készítettél! Elfogadnék most én is egy szeletet belőle:)
VálaszTörlésHát ez mennyei. Azonnal kérem azt a szeletet! :)
VálaszTörlésNagyon finom keksztortát készítettél. :) Én is hasonlót terveztem, csak csokisat .... majd meglássuk mi lesz a végeredmény.
VálaszTörlésA kekszes torta jóság :)
VálaszTörlésFinom lehet :))
VálaszTörlésNagyon finom. :)
VálaszTörlés