Végre megtaláltam a megfelelő tortát apának! Tavaly nekem habos-túrósat készített anya és apának nagyon ízlett. Úgyhogy találtam a gasztro magazinban egy nagyon szép túrós tortát és kisebb változtatásokkal azt fogom neki megsütni :)
Addig is elhoztam mutatóba a 2011-es tortáját, a tortát Tücsökbogár párizsi krémjével töltöttem meg és a nála látott csokigyurmával díszítettem.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 10 db tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Párizsi krémhez:
- 5 dl tejszín
- 50 dkg cukor
- 25 dkg kakaó
- 70dkg vaj
- 2 rumaroma
- 1,5 evőkanál méz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 8 dkg csokoládé
- ételszínező
A piskótát a 10tojásból szokásosan elkészítem, a fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, tojássárgáját, sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm és előremelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt kivágom a formát, majd pedig két részre vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforralom.
Hozzákeverem a kakaót, majd amikor már sima krém és még meleg hozzáadom a
vaj harmadát és a rumaromát. Ha kihűlt, a maradék vajat habosra
keverjük, majd összekeverjük a két krémet. Jó sokáig kell keverni, mire
jó lesz.
A krémmel jó vastagon megtöltöm a lapokat, a tetejét és az oldalát is.
A mézet a keményítővel a microba teszem. A
csokoládét vízgőz felett felolvasztom. Összegyúrom a két keveréket, ami a
gyurmára fog emlékeztetni. Kicsit hagyom hűlni és már tudok is vele
dolgozni. Az ételszínezékkel megszínezem egy részét és úgy készítem el a díszítést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése