2013. április 27., szombat

Kráter süti

Ez a recept szintén az egyik kolléganőmtől való. Mivel nagyon ízlett, amikor kóstolót hozott, gondoltam, hogy megsütöm itthon én is. Anya szavaival élve: "Ez a sütemény eteti magát."



Hozzávalók:
Krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
Tésztához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl olaj
Tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
A krém hozzávalóiból szokás módon pudingot főzök és kihűtöm.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verem,  hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, utána a tojássárgáját, majd pedig a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, legvégül az olajat. Kikeverem, majd pedig egy közepes sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. Beleszaggatom egy kanállal a kihűlt pudingot és előmelegített sütőben 160 fokon megsütöm.
Sütőből kivéve forrón megkenem a porcukros tejföllel.


1 megjegyzés: