2013. április 25., csütörtök

Csokoládés pite

Ezt a receptet a Nők lapja konyha 2010. márciusi számában találtam, megsütöttem és isteni finom lett :)


  
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 4 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tojássárgája

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 12 dkg cukor 
  • 5 dl tej 
  • 4 dkg csokoládé
  • 3 tojássárgája

A lisztet, a vajjal, porcukorral, kakaóporral és a tojássárgájával egy tálba mérve omlós tésztává gyúrom, majd kibélelek vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütöm. 
A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, és besűrítem a pudingos résszel. Beleteszem a narancshéjat, és a megfőtt krém felét foltokban a kisült, kihűlt tésztára kanalazom. A másik felébe belekeverem a csokoládét, míg az teljesen elolvad, majd szintén a tortára teszem és egy kanál segítségével összemosom a kétszínű krémet. Pár órára hűtőbe teszem, majd szeletelem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése