Ezt a receptet a Nők lapja konyha 2010. márciusi számában találtam, megsütöttem és isteni finom lett :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg liszt
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 4 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tojássárgája
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 narancs reszelt héja
- 12 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 dkg csokoládé
- 3 tojássárgája
A lisztet, a vajjal, porcukorral, kakaóporral és a tojássárgájával egy tálba mérve omlós tésztává gyúrom, majd kibélelek vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy
kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, és besűrítem a pudingos résszel. Beleteszem a narancshéjat, és a megfőtt krém
felét foltokban a kisült, kihűlt tésztára kanalazom. A másik felébe
belekeverem a csokoládét, míg az teljesen elolvad, majd szintén a tortára teszem és egy kanál segítségével összemosom a kétszínű krémet. Pár órára hűtőbe teszem, majd szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése