Hozzávalók:
Krémhez:
- 1 csomag vaníliapuding
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 12,5 dkg cukor
- 45 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál olaj
A vaníliapudinghoz a vajat felolvasztom, hozzáadom a
tejet, cukrot és egy csomag vaníliapudingot. Jó sűrű krémet kapok, majd leveszem a tűzhelyről és kihűtöm.
A lisztet és
két evőkanál kakaót dagasztótálba teszem, közepében kis fészket alakítok ki, beleteszem a cukrot, a langyos tejet és
belemorzsolok egy élesztőt. Hagyom, hogy kb. 10 perc alatt felfusson.
Utána hozzáadom a tojásfehérjét és az olajat. Összegyúrom, majd
négy cipót készítek belőle. Kinyújtok kettőt-kettőt, megkenem a
vaníliapudinggal, feltekerem, majd összecsavarok kettőt. Két szilikon
püspökkenyér formába teszem (nekem kettő kisebbem van, ha valakié
nagyobb, egybe is belefér és abban az esetben csak két cipót
formázunk..stb). Hagyom kb. fél órát kelni és előmelegített sütőben 200
fokon megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése