2013. augusztus 15., csütörtök

Mascarponés tejberizs csokoládés kávészósszal

Ezt a desszertet fogjuk ma enni a lasagne mellé. A recept alapja Juditkától van, egy kicsit azonban módosítottam rajta, de így is nagyon finomra sikeredett.



Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 1 kávéskanál vaj
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál mascarpone
  • négy adagos kávé
  • 1,5 dl narancslé
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
A rizst a tej felében elkezdem főzni, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a sót is. Állandó keverés mellett takarékon puhára főzöm a rizst, úgy hogy közben hozzáadom a maradék tejet. Ha már jó a rizs, leveszem a tűzhelyről és hozzákeverem a mascarponét. Poharakba töltöm és hagyom hűlni.
A lefőzött kávéhoz hozzáöntöm a narancslét, a cukrot és a csokoládés pudingot és sűrűre főzöm. Miután leveszem a tűzhelyről ráteszem a rizses rétegre. 




5 megjegyzés: