Szofikához került a SAD 19. fordulójának stafétabotja és egy igen érdekes témát dobott fel dió vs. mák. Hát az a helyzet, hogy én mindkét hozzávalót nagyon kedvelem, úgyhogy nem tudok és nem is akarok választani közülük. Éppen ezért diós süteményként ezt a finomságot hoztam el nektek, amit apai nagymamám szokott sütni és egyszerűen imádom! Egyébként kiváló karácsonyi aprósüteménynek is :)
Jövő héten pedig hozom a mákos édességemet is és mindenki maga döntse el, hogy a két desszert közül melyik a nyerő számára. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 24 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 3 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Ez nagyon jó kis diós recept, bármilyen formával akár csillaggal is lehetne szaggatni mondjuk karácsonyra! Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm! Bárhol és bármikor megállja helyét ez a sütemény! :)
TörlésDe jók ezek a holdak és pont azt akartam írni, amit Éva előttem már megtett: Karácsonyra csillag formával elmentve! ;-)
VálaszTörlésNálunk is mindig megtalálható a karácsonyi sütemények között, mert isteni finom :)
TörlésHétvégén csinálok egy elő-próbát Karácsonyra. :D Az egyszerű és nagyszerű kategóriában tartózik. :)
VálaszTörlésKöszi a receptet! :)
Szívesen! Szerintem ha egyszer kipróbálod, utána nem bírod abbahagyni :)
TörlésNem vártam a hétvégéig, a tegnap este már meg is csináltam. :) Nagyon finom lett, fele már el is fogyott. :D Köszönjük még egyszer a receptet. Majd hozom a bejegyzést is. :)
TörlésLátom, nagyon guszta kis holdjaid lettek :) Veszélyes édesség, mert gyorsan fogy, de szerintem ezt te is megtapasztaltad :)
Törlés