2013. október 1., kedd

Gombás kifli

Ez az egyik nagy kedvencem. Nem kell hozzá sok hozzávaló, de nagyon finom, tartalmas étel. Fotómodellemet most nem én, hanem anyukám készítette, de úgy gondoltam, hogy nem hagyhatom ki ezt a receptet a blogról. Egyébként a receptet régen egy újságból írtuk ki és tökéletesítettük az évek során.


Hozzávalók:
  • 10 db kifli
  • 1 liter tej
  • 8-10 db tojás
  • 1 kg gomba
  • ízlés szerint fűszerek
  • 1 kicsi tejföl
  • sajt
A kifliket karikára vágom és tejbe áztatom. Felteszem a vizet forrni a tojásoknak, majd pedig keményre főzöm őket. A gombát megpucolom, szeletekre vágom és egy picit felteszem forrni egy kis vízben, hogy a fekete lé lejöjjön róla. Miután leszűrtem egy kevés olajon pirítani kezdem és ízlés szerint fűszerezem.
A tejes kiflit margarinnal kikent tepsibe elhelyezem, ráteszem a felkarikázott tojásokat, majd a gombát. Tetejét megkenem tejföllel és egy kevés reszelt sajttal megszórom, majd pedig előmelegített sütőben megsütöm.



4 megjegyzés:

  1. Különös párosítás és nagyon finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni! A végeredmény mindenért kárpótol :)

      Törlés
  2. Gombát imádom, de ezt a receptet eddig még nem ismertem. Nagyon finom lehet:)

    VálaszTörlés