2013. november 22., péntek

Spenótos tészta - Blogkóstoló 13. fordulójára

Igaz, hogy janka kovács azt kérte tőlünk, hogy ha lehet, akkor a karácsony szellemében készítsük el finomságainkat, de nekem kapásból eszembe jutott az, hogy biztos most is tele leszünk finomabbnál finomabb ételekkel, mint karácsonykor. Ami után valljuk be őszintén az ember - ahogy végig kóstolja a rokonoknál abban a három napban a teljes menüt -  a végén már szinte könyörög, hogy csak húst ne kelljen megint ennie. Karácsony után én legalábbis mindig valami tésztára vagy főzelékre vágyom, hogy a gyomrom kicsit regenerálódjon. Éppen ezért választottam ezt az ételt Erikától, hogy a gyomrunkat ne terhelje le. A végeredmény nagyon finom lett, egy kicsit azonban változtattam a recepten.

 Hozzávalók:
  • 1/2 kg spenót
  • 1/2 kg rövidcső tészta
  • 1 csomag mozzarella (Lidl-ben vettem)
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanálnyi olaj
  • 5+5 gerezd fokhagyma (mert mi szeretjük, ha valami nagyon fokhagymás)
  • só, szerecsendió
A spenótot apróra vágom, majd megmosom és hagyom, hogy a víz lecsepegjen róla. A tésztát hagyományos módon megfőzöm. Közben felforrósítom az olajat, amihez hozzáadok 5 gerezd vékonyan felszeletelt fokhagymát, átpirítom, majd hozzáadom a tejszínt. Miután felforrt, beleteszem a spenótot, és a maradék fokhagymakinyomón kinyomott fokhagymát. Elzárom, fűszerezem, majd alaposan összekeverem, hogy a spenót összeessen. A szószt összekeverem a tésztával és a kockára vágott mozzarella sajtot is hozzákeverem.


8 megjegyzés:

  1. Szeretjük a spenótos ételeket, kipróbálandó. :)

    VálaszTörlés
  2. Kedvencünk a spenótos tészta:) Bizony karácsonykor 3 nap alatt meg akarunk kóstolni mindent, a végén már mindenkinek elege van, jól jön egy ilyen könnyű kis tészta utána:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom akkor nem egyedül vagyok így az ünnepekkor :)

      Törlés
  3. Ezt a tésztát én is szívesen megenném :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon fincsi!!! Be is vetem a családnál. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, mert nemcsak finom, de egészséges is! :)

      Törlés