Ezt a fánkot is anyai nagymamám szokta készíteni és ezt a receptet is tőle kértem el. Még gyakorolnom kell a készítését, de ízre ez is jól sikeredett. :) Hosszú még a farsangi szezon.....
Hozzávalók:
- 4 db tojás sárgája
- 1 evőkanál rum
- 1/2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- liszt
- olaj a sütéshez
A tojások sárgáját a rummal és a tejjel összekeverem, hozzáadom a cukrot, a sót és annyi lisztet sütőporral elkeverve, hogy a tészta
reszelni való keménységű legyen..
Az összegyúrt simára kidolgozott tésztát 3 mm vastagra
nyújtom lisztezett gyúródeszkán és derelyevágóval rombuszokat vágok belőle. Legegyszerűbb, ha először vízszintesen felcsíkozom, majd pedig 75 fokos szögben vágom. A rombuszok közepét bevágom és átbújtatom a végeket. Forró olajban megsütöm.
Porcukorral megszórva és/vagy lekvárral fogyasztható.
De szívesen lelopnék arról a tálról néhány darabot..... :)
VálaszTörlésLegközelebb postázok párat :)
TörlésNagyon szép lett ügyes vagy! Most én is kérnék belőle egy darabkát!
VálaszTörlésKöszönöm! Legközelebb postázok, mert ez sajnos már elfogyott :)
TörlésAnnyi fánk jött szembe velem az elmúlt napokban, hogy most már én is neki kellene állnom készíteni.
VálaszTörlésAddig is kérnék szépen párat tőled, nagyon finomnak látszik. :)
Köszi! Nekem ezek az első fánk próbálkozásaim, úgyhogy még fog jönni pár variáció :)
TörlésNagyon guszta, külön tetszik, hogy nem annyira vékony a tésztája, én is jobban szeretem így! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésDe szépek lettek! Olyan helyesen pufik!
VálaszTörlés