Annyi jó finomság van Erika oldalán, hogy ezt is el kellett készítenem. Még sosem sütöttem gyümölcskenyeret, de nagyon jó kis receptet találtam nála, úgyhogy megsütöttem és egyáltalán nem csalódtam benne, mert a végeredmény egy rendkívül finom, puha tésztájú gyümölcskenyér lett. Köszönöm a receptet!
Hozzávalók (1 db 30 cm hosszú formához):
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- ízlés szerint kandírozott citrom és narancs
- mazsola
- 5 dkg durvára tört dió
- 1/2 tábla tejcsokoládé feldarabolva
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd pedig a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, fokozatosan hozzáadom a tejet, olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverem óvatosan a fehérje habot az előző masszával és beleforgatom a kandírozott gyümölcsöket, diót, csokoládét.
Olajozott, lisztezett formába töltöm a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.
A hétvégén kerestem egy jól bevált gyümölcskenyér receptet, de egy sem tetszett. Kár, hogy nem tetted közzé előbb, biztos ezt készítem el. De sebaj, megsütöm a következő hétvégén.:)
VálaszTörlésSzerintem bármelyik hétvégén sikert aratsz vele :)
TörlésRemekül néz ki a sok színes aszalvánnyal! <3
VálaszTörlésÉs milyen finom :)
TörlésÉn is gyakran készítek, de fehér gyümölcskenyeret, főleg fehérje újrahasznosítás céljából :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik az is! :) Legközelebb lehet, hogy kipróbálom! :)
TörlésDe rég sütöttem gyümölcskenyeret! Ígéretes recept, meg mutatós is a sok finomsággal benne!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert valóban finom lesz a végeredmény! :)
Törlés