Anyósoméknál ettem először avokádókrémet és nagyon ízlett. Gondoltam, hogy itthon is elkészítem, hogy megkóstolhassa család. Kisebbik öcsémnek valamiért nem jön be, de mindenki más szereti. Biztos sok recept kering a neten, hogy hogyan kell készíteni, én azt a változatot írom le, ahogyan nekem mutatta anyósom.
- 2 db avokádó
- 2-3 evőkanál tejföl
- 5 gerezd fokhagyma (ha valaki nagyon szereti a fokhagymát tehet bele többet is)
- kevés citromlé (hogy ne barnuljon be)
- ízlés szerint só és őrölt bor
Az avokádót megpucolom, félbevágom, kiveszem a magját és feldarabolom. A fokhagymát megpucolom és fokhagyma kinyomón átnyomom a darabolt avokádóhoz. Hozzáadom a többi hozzávalót is és botmixerrel összeturmixolom az egészet, hogy jó krémes állagú legyen. Pár órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Lehet grissinivel, nachossal, de akár pirítóssal is fogyasztani.
Nagyon finommak látszik:) Nálunk sajnos csak án eszem meg az avocadót, így magamnak nem szoktam krémeke gyártani belőle.
VálaszTörlésPedig fincsi, lehet, hogy így a család is megenné :)
TörlésSzívesen megkóstolnám! A gyerekek még nem ettek avokádót, kíváncsi lennék, mit szólnának hozzá!
VálaszTörlésBiztosan tetszene nekik. Nálunk is most ettek először és kisöcsém kivételével mindenkinek bejött :)
TörlésEddig még ilyet nem ettem, de szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésLégyszíves nézzél már be hozzám!
Fincsi, érdemes kipróbálni. Benéztem! Köszi! Hamarosan posztolom is! :)
TörlésPróbáltam már én is, de olyan száraz volt az avokádó, hogy semmit nem tudtam csinálni belőle. :( Szívesen megkóstolnám, hogy milyen is lehet.
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám egy kis játékra. :)
Ezek az avokádók, amikből készítettem majdnem kicsúsztak a kezeim közül pucolás közben, annyira "szaftosak" voltak. Megnéztem! Köszi! Hamarosan posztolom a tudnivalókat :)
Törlés