- 1/2 kg brokkoli
- 2 db paprika
- 2 közepes fej lila hagyma
- 1 db közepes kígyóuborka
- 1 csomag mini mozzarella golyó
- 4 dl tejföl/joghurt
- 3-4 gerezd fokhagyma
A brokkolit rózsákra szedem és felfőzöm sós vízben. Addig a paprikát, a hagymát és az uborkát feldarabolom, a tejfölbe/joghurtba belekeverem a zúzott fokhagymát. A megfőtt brokkolit lecsepegtetem és hozzákeverem a többi zöldséghez. A mini mozzarella golyókat elfelezem, a saláta többi hozzávalójához keverem és megöntözöm az öntettel. Pár órát hagyom a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Jól lehűtve biztos nagyon finom lehet! Még brokkolit így salátaként eddig nem kóstoltam!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert akár magában, akár valamilyen sült husi mellé nagyon jó :)
Törlés