Tudom, hogy sok gofri recept van fent a neten, de én szeretném megosztani veletek azt a fajtát, amit mindig anyukám szokott készíteni. Most viszont szülinapomra kaptam a szüleimtől egy gofrisütőt (természetesen én választottam ki) és úgy gondoltam, hogy ma felavatom :) A végeredmény sok fincsi és puha, de mégis ropogós gofri lett :)
Én most csak fél adagot készítettem és azokat az arányokat is is fogom leírni nektek, ebből pontosan 15 darab "lóhere" lett :)
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej vagy víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál étolaj
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd pedig hozzáadom a tojásokat és a sót. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet és a folyadékot, valamint az étolajat. Palacsinta anyagnál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
A gofrisütőt ecsettel kikenem olajjal minden sütés előtt és kisütöm a gofrikat. Most lekvárral és porcukorral ettük, de nagyon szereti a család csokipudinggal is.
Kiskoromban imádtam, és a gofrievés volt a strandolás fénypontja. Ezer éve készülök gofrisütőt venni, hogy ehessek végre megint. A te gofridba nagyon beleharapnék, guszta! :)
VálaszTörlésMég kicsik voltak a gyerekek, rengeteg gofrit sütöttem és a gofrisütőt is igencsak megviselte - sajna elromlott. De most, jól esne egy nagy szelet:)))
VálaszTörlésÉn ezt a ropogós fajtát szeretem, csak simán, küldhetnél is párat. :D
VálaszTörlésBoldog szülinapot utólag is! A gofrik nagyon szépek lettek, elő kéne szednem az én sütőmet is.... :)
VálaszTörlésA gofrisütést már átengedtem a gyerekeknek:-) Küldöm Leányzót hozzád a receptér, hadd babráljon vele:-) Mert ha Anya-féle recept, az csak jó lehet...
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Isten éltessen nagyon sokáig! Sajna nekem ilyen sütőm nincs , pedig nagyon praktikus lehet mert lehet ennek a süteménynek is változtatni a mellé kínált finomságokat !
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Tényleg nagyon egyszerű a recept és finom a végeredmény :)
VálaszTörlés