2014. március 15., szombat

Zabfalatok - Blogkóstoló 15. fordulójára

A Blogkóstoló 15. fordulójának háziasszonyi teendőit Süni nyerte meg és Flóra blogját sorsolta ki nekem. Nagyon szeretem olvasni az Ízek és élmények blogot, mert rengeteg jó recept van rajta és nagyon sok minden felkeltette az érdeklődésemet. Elsőnek ezeket a zabfalatokat készítettem el tőle, mert nagyon szeretem ennek a bolti változatát, de ismét bebizonyosodott az az elméletem, hogy a házilag elkészített étel, sokkal finomabb, mint a bolti. A receptben csak annyit változtattam, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét, de nagyon finom lett így is a végeredmény! :) Köszönöm a receptet Flóra! :)

 Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg darált zabpehely
  • 10 dkg porcukor
  • 17 dkg margarin
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
A hozzávalókat tésztává gyúrom és 30 percre hűtőbe teszem. Lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. 





7 megjegyzés:

  1. Harapnivaló kekszeket sütöttél! Mi is szeretjük a zabkekszet, így ezt a változatot is meg fogom sütni!

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is szerettem régen, nagyon jó, hogy már ezt is lehet házilag készíteni, és tuti, hogy finomabb:)

    VálaszTörlés
  3. Igazán fincsi kis kekszecskék lettek :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Valóban fincsi és egészséges kis kekszek, kell ennél több? :)

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem, annyira finom. A kisfiam kijelentette, hogy minden héten kéri. Köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket! :) Valóban jó kis recept! :)

      Törlés