Ezt még Nyuszifülnek készítettem, mert nagyon szereti a gombás és tésztás ételeket is és amikor megláttam a 2013-as Nők lapja konyha februári számában tudtam, hogy el kell készítenem neki :) A végeredmény pedig egy ízletes vacsora lett :)
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors, kakukkfű
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál olaj
- 50 dkg gomba (vargányát használtam)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl főzőtejszín
- 50 dkg spagetti
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A darált húst a fokhagymakinyomón kinyomott vöröshagyma felével, a tojással, a fél csokor feldarabolt petrezselyemmel és a citromhéjjal összekeverem. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem, majd golyókat formázok belőle, amit sütőpapíros tepsibe helyezek és megsütöm kb. 30 perc alatt. Amíg sülnek a húsgolyók, megfőzöm a spagetti tésztát, valamint az olajon megdinsztelem a maradék hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt vargányát és pirítani kezdem, közben sózom, borsozom és hozzáadom a zúzott fokhagymát. Ha már megpirult kellően a gomba, felöntöm a főzőtejszínnel és kicsit hagyom, hogy felforrjon. A leszűrt tésztával összekeverem a tejszínes-gombás szószt és tálaláskor ráteszem a húsgolyókat.
Fincsinek néz ki :D
VálaszTörlésAz is volt :) ;)
TörlésHmmm.... el tudom ám képzelni ezt a tésztát fasírt nélkül is, de ha már ott van, nem hagyom ki, mert igencsak szeretem! Az meg külön tetszik, hogy sütőben sült.
VálaszTörlésFasírt nélkül is valóban fincsi, fasírttal viszont még jobb :)
TörlésGuszta:)))
VálaszTörlésNagyon jó kis párosítás, én is szeretném! :) Bocs, hogy lemaradtam a blogszülinapodról boldog blogfordulót utólag is! :)
VálaszTörlésKöszönöm, valóban fincsi étel! :) Köszönöm a jókívánságot is :)
Törlés