2014. május 18., vasárnap

Emeletes élvezet

Erre a süteményre Alíz blogján találtam rá még korábban és nagyon szeretjük, mert sütni sem kell és nagyon finom, krémes süteményt kapunk, amiben van minden ami jó :)
A receptet szó szerint szoktam követni, de leírom, hogy itt is meglegyen.

Hozzávalók (30x30 cm-es forma):
1. réteghez
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg Rama margarin
  • 5 dkg porcukor
  • kevés tej

 2. réteg
  • 20 dkg túró
  • porcukor
  • 2 dl Hulala
  • 1 csomag vaníliás cukor

3. réteg
  • 2 csomag Aranka vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

4. réteg
  • 2 dl Hulala
  • 5 dkg porcukor 

Tetejére: csokidara

 A darált kekszet a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel összegyúrom, úgy, hogy linzertészta keménységű legyen. A tepsi aljába kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a tésztát.
A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kemény habbá vert Hulalával és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel jó kemény krémmé felverem, majd a túrókrém tetejére simítom.
A Hulalát felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére csokidarát szórok, majd a  hűtőbe teszem.

5 megjegyzés:

  1. Élvezet a négyzeten! :D Nagyon finomnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  2. Régen készítettem, még blogom sem volt, de szinte a számban érzem az ízeket - nagyon guszta egy süti :)

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki és jól látom, még a sütő sem kell hozzá? Máris imádom! <3

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Valóban fincsi süti és nagy előnye, hogy sütni sem kell! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezzel a sütivel már én is szemeztem :) Guszta :)

    VálaszTörlés