2014. július 7., hétfő

Vaníliás krémtúró barackkal - Blogkóstoló 17. fordulójára

Gyerekkoromban imádtam a krémtúrót és rengetegszer azt kértem uzsonnára, úgyhogy amikor megláttam Linyah-nál ezt a receptet tudtam, hogy ki kell próbálnom. Egyszer már készítettem itthon krémtúrót, de szerintem ez finomabb lett, úgyhogy ezentúl is így fogom készíteni. Annyit változtattam rajta, hogy kapásból dupla adaggal készítettem és barackkal, nem pedig málnával. Nagyon fincsi lett a végeredmény! Köszönöm szépen a receptet! :)

 Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • 4 db tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5-6 db barack
A tojások sárgáját a cukorral és a sóval habosra keverem, majd a tejjel folyamatos kevergetés mellett kis lángon melegítem addig, amíg sűrűsödni nem kezd. Miután leveszem a tűzhelyről hozzáadom a túrót és botmixerrel simára pürésítem.
A barackokat megpucolom, feldarabolom és botmixerrel kissé összeturmixolom, de úgy, hogy azért maradjanak benne gyümölcsdarabok. 
Poharakba szétosztom a krémtúrót és a barackot.




4 megjegyzés:

  1. Hümm, pont most vettem az egyik tortakrémhez krémtúrót, legközelebb lehet, hogy én készítem majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogsz csalódni benne, ha kipróbálod, mert nagyon finom! :)

      Törlés
  2. Még mindig blogkóstolsz? De nem is csodálom, hogy lehet ellenállni ennyi finomságnak! A krémtúró is igencsak finom lehet, főleg barackkal... nyami:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van időm, akkor igyekszem több mindent kipróbálni a blogkóstoló alatt :) Isteni volt barackkal, legközelebb más gyümölccsel is kipróbálom :)

      Törlés